Letní měsíce znamenají pro hotely, restaurace a další provozy v cestovním ruchu vrchol sezony. Podíl českých hostů je letos historicky nejvyšší, v horských oblastech tvoří domácí klientela více než 85 procent hostů. Počet hostů i tržby rostou, zároveň ale sílí tlak na personální zajištění. V gastronomii zůstává řada míst neobsazených a nejvíce chybí kuchaři, číšníci a pomocný personál. Firmy proto stále častěji využívají brigádníky, cizince nebo pracovní agentury.
Letní měsíce znamenají pro hotely, restaurace a další provozy v cestovním ruchu vrchol sezony. Podíl českých hostů je letos historicky nejvyšší, v horských oblastech tvoří domácí klientela více než 85 procent hostů. Počet hostů i tržby rostou, zároveň ale sílí tlak na personální zajištění. V gastronomii zůstává řada míst neobsazených a nejvíce chybí kuchaři, číšníci a pomocný personál. Firmy proto stále častěji využívají brigádníky, cizince nebo pracovní agentury.